servicII >
psihologie

Consiliere parentală – programul de parentalitate pozitivă individuală şi de grup (TRIPE P standard)

consiliere-parentala

Consiliere parentală: Programul de Parentalitate Pozitivă „TRIPLE P”

„TRIPLE P” este o metodă ce are ca scop uşurarea activităţii de creştere şi educare a copiilor. Această metodă dezvoltată în cadrul Centrului de Suport Parental şi Familial din cadrul Universităţii din Queensland, Australia, oferă sugestii şi idei despre cum să vă educaţi copiii într-un mod pozitiv şi nu punitiv, bucurându-vă de faptul că sunteţi părinte.
A fi părinte, este adesea o sarcină extrem de dificilă. În general, oamenii îşi încep „cariera” de părinte cu foarte puţină pregătire, trebuind să înveţe din mers, prin încercări şi erori. Nu există o singură cale de  fi părinte sau de a îngriji copiii. Depinde de fiecare ce valori şi ce aptitudini doreşte să dezvolte la proprii copii şi cum să îi înveţe. De asemenea, fiecare îşi alege propria strategie de gestionare a comportamentului nedorit al copilului şi nu de puţine ori, aceasta este ineficientă şi dăunătoare atât pentru copil cât şi pentru părinte.
Programul de Parentalitate Pozitivă „TRIPLE P” este un program de strategii parentale care abordează aspectele generale ale educării copiilor şi problemele speciale apărute la bebeluşi, copiii mici, preşcolari şi şcolari. În timpul şedinţelor interactive individuale sau de grup, mediate de către psiholog, veţi putea urmări secvenţe din DVD-ul „Ghidul de supravieţuire pentru părinţi” şi veţi avea ocazia să experimentaţi strategiile parentale învăţate, ceea ce va asigură un beneficiu maxim al programului. Numărul şedinţelor poate varia de la 8 la 10 în funcţie de problematică şi de tipul consilierii (individuală sau de grup), iar durata unei şedinţe este cuprinsă între 1h 30 min şi 2h. Respectarea cu stricteţe şi consecvenţă a programului, poate aduce beneficii imediate.