COPII >
implant cohlear

Reglaj procesor de sunet

implant-cohlear

Reglaj procesor de sunet

Pentru copiii cu surditate la ambele urechi care au suferit intervenția chirurgicală de implantare cohleară, momentul operației este doar începutul unui drum lung și dificil de abilitare auditiv-verbală. Ani de zile copiii trebuie să urmeze un program de logopedie specific copiilor cu implant cohlear și să vină perioidc la ședințele de reglare a procesorului de sunet (partea externă a implantului cohlear, care se poartă după ureche).
Reglajul procesorului audio constă în creșterea progresivă a cantității de curent electric transmisă prin intermediul implantului cohlear nervului auditiv, astfel încât sensibilitatea auzului să crească progresiv până ajunge în limite normale.
Acest lucru se face progresiv, cu pași mici, pentru a obișnui nervul auditiv cu un alt fel de stimulare (cea electrică) decât stimularea fiziologică, cu sunete.
Grăbirea acestui proces poate declanșa senzații dureroase copilului în locul senzațiilor de auz, ceea ce va determina refuzul copilului de a purta implantul cohlear.